تعادل اکولوژیک تالابهای گیلان در وضعیتی شکننده است
معاون پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان گفت: تعادل اکولوژیک تالابهای استان در وضعیتی شکننده و ناپایدار قرار دارد. جارستان_ نیلوفر عابدزاده روز دوشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آغازین تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب امیر کلایه لاهیجان: وضعیت تالابهای استان گیلان همانند تالابهای کشور چندان مطلوب نیست و تعادلهای اکولوژیک آنها در حالت شکننده
معاون پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان گفت: تعادل اکولوژیک تالابهای استان در وضعیتی شکننده و ناپایدار قرار دارد.
جارستان_ نیلوفر عابدزاده روز دوشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آغازین تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب امیر کلایه لاهیجان: وضعیت تالابهای استان گیلان همانند تالابهای کشور چندان مطلوب نیست و تعادلهای اکولوژیک آنها در حالت شکننده و ناپایداری قرار گرفته که ضرورت اقدامهای فوری و اساسی را میطلبد.
وی خاطرنشان کرد: تدوین برنامه جامع مدیریت تالاب ها با رویکرد زیست محیطی از سال ۲۰۰۵ میلادی توسط طرح حفاظت از تالاب های ایران به صورت پایلوت در دریاچه ارومیه ، تالاب های شادگان و پریشان آغاز و تاکنون برای ۳۰ تالاب کشور تدوین و نهایی شده است.
او اظهار داشت: تدوین برنامه جامع مدیریت تالابها در استان گیلان برای تالاب امیرکلایه به عنوان آزمونه در حال اجرا است و برنامه مدیریت زیست بوم تالابها یک سند برای شرایط کنونی تالاب بوده و چشم اندازی از وضعیت بلند مدت آن را تعیین میکند.
معاون پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان گفت: این برنامه ابزاری برای تحلیل عملکرد های زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی تالاب و اولویت بندی اهداف به شمار می رود و برای آغاز برنامه ، لازم است تا با توجه به رویکرد مشارکتی این برنامه، تبادل نظر بین ذینفعان برای رسیدن به تعاریف مشترک حفاظت از تالاب شناسایی شوند تا بتوانیم با ایجاد همگرایی و وحدت رویه به اقدامات منسجم در راستای حفظ و احیای تالاب برسیم.
وی یادآور شد: در برنامه های پنجم و ششم توسعه بر حفاظت و احیای تالاب
ها حساس تاکید شده و امیدواریم این برنامه در شورای برنامه ریزی استان
مصوب شود و اعتبار ویژه ای در سطح ملی و استانی برای اجرای آن تخصیص یابد.
عابدزاده گفت: سایر تالاب ها نیز بصورت مستمر پایش خواهند شد و اگر ایرادی
در اجرای کار در برنامه مربوط به امیرکلایه وجود داشته باشد، این ایرادها
رفع می شود.
دومین کارگاه تحلیل ذینفعان تالاب امیرکلایه لاهیجان از روز گذشته (یکشنبه ) آغاز شده و امروز نیز این کارگاه با حضور کارشناسان محیط زیست ، جهاد دانشگاهی ، جهاد کشاورزی ، منابع طبیعی ، روستاییان حاشیه تالاب امیر کلایه ، دهیاران منطقه و بخشدار رودبنه در رودبنه برگزار شد.
تالاب بین المللی امیرکلایه با مساحت یک هزار و ۲۳۰ هکتار مساحت در سال ۱۳۴۹ به عنوان منطقه حفاظت شده در شورای عالی محیط زیست کشور تصویب و با توجه به جاذبهها و ویژگیهای اکولوژیکی آن، در سال ۱۳۵۴ در فهرست ۱۹ تالاب ایران ثبت بین المللی شد. تالاب بین المللی امیرکلایه در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال شرقی لاهیجان و بین شهرهای لنگرود، لاهیجان و بندرکیاشهر قرار دارد.
شهرستان لاهیجان در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است./ایرنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰